Těstoviny, kombinované s lahodnou smetanou, chutnají snad každému. A co takhle krémové těstoviny s křehkým kuřecím masem?
Příprava
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Celkem: 30 minut
Ingredience
- Italské těstoviny (220 g)
- Kuřecí prsa bez kosti (2 ks)
- Olivový olej (2 lžičky)
- Máslo (2 lžíce)
- Cajunské koření (2 lžíce, oddělené)
- Česnek (3 stroužky)
- Nakrájená rajčata (2/3 šálku)
- Smetana ke šlehání (1 1/2 šálku)
- Strouhaný parmazán (1/2 šálku)
- Nasekaná petrželka (2 lžíce)
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny podle návodu. Půl hrnku vody z vaření těstovin odeberte a ponechte stranou.
- Naklepejte kuřecí prsa a posypejte 1 a 1/2 lžičky cajunského koření.
- Ve velké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a snižte plamen na polovinu. Z obou stran opečte kuřecí prsa, snižte plamen na minimum, ještě chvilku opékejte a poté přemístěte na prkénko, kde kuřecí prsa nakrájíte na nudličky a přikryjete alobalem, aby si udržela svou teplotu.
- Ve stejné pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a ohřívejte 30-60 sekund. Přidejte nakrájená rajčata a ohřívejte další 2 minuty.
- Přidejte smetanu, zbytek cajunského koření a parmazán, a promíchejte.
- Přidejte kuřecí maso a vařené těstoviny, promíchejte, sejměte z pánve a servírujte teplé.