Tento recept na zelenou šťávu je jednoduchý a vzniklý nápoj je plný živin. Jde o směs zeleniny a ovoce, které se spojí ve zdravý nápoj.
Zelená šťáva se stala trendem, ale mějte na paměti, že nemůže vyléčit nemoci ani odbourávat z těla nadbytečné tuky. Je to však skvělá alternativa sladkých limonád, která v sobě skrývá všechny živiny této chutné zeleniny. Také je lahodná a plná chuti a vůbec není hořká. A co víc, nepotřebujete k ní žádný odšťavňovač, vystačíte si s mixérem.
Ingredience
- 1 šálek vody
- 2 středně velká jablka nakrájená na kousky
- 3 šálky listů baby špenátu (nebo nasekaného špenátu)
- 2 řapíky celeru, nahrubo nasekaná
- 1/2 okurky, oloupané a nahrubo nakrájené
- ½ lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- volitelně: 1 cm čerstvého zázvoru, oloupaného
- 1 šálek ledu
Postup
- Omyjte veškerou zeleninu a ovoce.
- Do mixéru nalijte vodu, přidejte jablka, špenát, celer, okurku a citronovou šťávu. Rozmixujte dohladka.
- Přidejte 1 šálek ledu a znovu rozmixujte.
- Směs propasírujte přes sítko se středními nebo jemnými oky.
- Šťávu nalijte do sklenice a podávejte, případně nechte do doby podávání v chladničce.
- Varianta odšťavňovače: Pro přípravu v odšťavňovači jednoduše propasírujte všechny suroviny přes odšťavňovač, poté šťávu uložte do chladničky a zchlaďte (vynechejte vodu a led).