Z tohoto klasického receptu na sušenky připravíte delikátní, máslové a v ústech se rozplývající sušenky, a to pouze ze čtyř základních ingrediencí. Snadno se zdobí a skvěle se hodí na vánoční talíře s cukrovím.
Pokud hledáte nejlepší recept na křehké sušenky na internetu, jste tu správně. Právě jste ho totiž našli. Tyto máslové, v ústech se rozplývající sušenky z křehkého těsta jsou ideální pro jakýkoli den v týdnu, ale budou také skvělým doplňkem vašeho svátečního stolu, kde se budou vyjímat vedle perníčků.
Ingredience
- 2 šálky změklého másla
- 1 šálek bílého cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 šálky hladké mouky
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Změklé máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny.
- Vmíchejte vanilku, přidejte mouku a dobře promíchejte, dokud se suroviny nespojí.
- Těsto vložte do lisu na sušenky a vytvořte sušenky dle vlastních představ.
- Sušenky rozložte na nevymazaný plech a nechte mezi nimi rozestupy.
- Pečte 10 až 12 minut, nebo dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.
- Sušenky můžete zdobit například čokoládou.