ovocny-salat-2

Dokonalý ovocný salát využijete pro grilování na zahradě nebo pro jakoukoli jinou příležitost. Nikdy po něm nezůstanou zbytky. Čím déle necháte ovoce nasáknout šťávou a rozležet, tím je tento salát chutnější. Klidně ho nechte 3 až 4 hodiny v chladničce, než ho začnete podávat.

Ingredience

  • ⅔ šálku čerstvé pomerančové šťávy
  • ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
  • ⅓ šálku hnědého cukru
  • ½ lžičky nastrouhané pomerančové kůry
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky čerstvého ananasu nakrájeného na kostičky
  • 2 šálky jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 3 kiwi, oloupané a nakrájené na plátky
  • 3 banány nakrájené na plátky
  • 2 pomeranče, oloupané a rozkrojené
  • 1 šálek hroznového vína bez pecek
  • 2 šálky borůvek

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, hnědý cukr, pomerančovou a citronovou kůru. Vařte, dokud šťáva mírně nezhoustne, asi 5 minut.
  2. Odstavte, vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout.
  3. Ovoce navrstvěte do velké skleněné mísy v tomto pořadí: ananas, jahody, kiwi, banány, pomeranče, hroznové víno a borůvky.
  4. Ovoce přelijte vychlazenou omáčkou.
  5. Přikryjte a před podáváním nechte 3 až 4 hodiny v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang