okurkove-sendvice

Jednoduché, snadné a chutné okurkové sendviče uspokojí vaši chuť na lehkou večeři nebo odpolední svačinu. Jsou také ideálním jídlem na večírek. Připravte si je na oslavu narozenin nebo při rodinné sešlosti.

Tyto jednoduché malé sendviče z křupavých, tence nakrájených okurek uvnitř a plátků chleba potřených máslem nebo smetanovým sýrem jsou lehké a jemné jako jarní vánek.

Ingredience na 4 sendviče

  • 1/2 okurky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • špetka soli
  • 8 plátků bílého toustového chleba
  • 4 lžíce másla nebo smetanového sýra, změklého při pokojové teplotě
  • špetka mletého bílého nebo černého pepře
  • volitelně: řeřicha, lístky máty, citronová kůra, kopr, pažitka nebo petržel

Postup:

  1. Okurky lehce posypte solí a nechte 20 minut odležet. Osušte je papírovými utěrkami. Plátky ochutnejte, a pokud jsou mdlé, posypte je ještě solí.
  2. Plátky chleba bohatě potřete máslem nebo smetanovým sýrem. Na jeden plátek budete potřebovat asi 1 až 2 čajové lžičky v závislosti na velikosti plátků chleba.
  3. Na polovinu plátků chleba položte okurky tak, aby se překrývaly a přikryly chléb. Pokud jsou okurky velmi tenké, udělejte 2 vrstvy, pokud jsou silné, udělejte jednu. Plátky okurek posypte pepřem. Pokud chcete, doplňte okurky jednou z volitelných ingrediencí.
  4. Navrch položte druhý plátek chleba. Poté rozkrájejte na menší kousky – trojúhelníky nebo obdélníky.
  5. Sendviče uspořádejte na talíře (nebo na svůj talíř) a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang