Ochutnali jste na dovolené nebo v restauraci salát Niçoise a chtěli byste si jej připravit i doma? S naším receptem to zvládnete hravě a rychle.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience na salát
- Míchaný zelený salát (2 hrnky)
- Zelené fazole (170 g)
- Vejce nahniličko (3 ks)
- Uzený pstruh (1 plechovka)
- Olivy (1 hrnek)
- Cherry rajčata (1/2 hrnku)
- Malé nakrájené okurky (2 ks)
- Čerstvá bazalka (2 lžíce)
- Brambory (450 g)
Ingredience na dressing
- Citronová šťáva (5 lžic)
- Olivový olej (6 lžic)
- Dijonská hořčice (1 lžička)
- Med (1 lžička)
- Sůl (1/2 lžičky)
Postup
V menším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte zelené fazolky. Vařte dvě minuty, sceďte a odložte stranou. Uvařte brambory, osolte a ponechte stranou. V malé misce smíchejte ingredience na dressing, do mísy naaranžujte míchaný salát, brambory, olivy, rajčata, okurky, vejce, zelené fazolky a pstruha. Pokapejte dressingem a podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.