mac-and-cheese-recept

Mac and cheese – nebo makarony se sýrem – patří, zejména v zámoří, mezi oblíbená jídla. Pokud si i vy chcete k večeři připravit tuto výtečnou kombinaci sýru a těstovin, nechte se inspirovat naším receptem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • Bageta nakrájená na malé kousky (50 g)
  • Máslo (2 lžíce + 1 lžíce rozpuštěného)
  • Těstoviny (350 g)
  • Česnek (1 stroužek)
  • Hořčice (1 lžíce)
  • Hladká mouka (3 lžíce)
  • Mléko (500 ml)
  • Strouhaný čedar (250 g)
  • Strouhaný parmazán (50 g)

Postup

Předehřejte troubu na 200 °C. Na pečicí papír rozložte nakrájenou bagetu, potřete máslem, pečte 6 minut a odložte stranou. Těstoviny uvařte podle návodu, dobu vaření ale oproti návodu zkraťte o 2 minuty.

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte česnek a hořčici, a vařte 1 minutu. Po minutě přimíchejte hladkou mouku a vařte další minutu. Opatrně vmíchejte mléko a za stálého míchání ohřívejte, dokud směs nezhoustne. Sejměte z plotny, přimíchejte čedar a polovinu parmazánu.

Směs smíchejte s těstovinami, posypejte pečenou bagetou a zbytkem parmazánu a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang