Mac and cheese – nebo makarony se sýrem – patří, zejména v zámoří, mezi oblíbená jídla. Pokud si i vy chcete k večeři připravit tuto výtečnou kombinaci sýru a těstovin, nechte se inspirovat naším receptem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- Bageta nakrájená na malé kousky (50 g)
- Máslo (2 lžíce + 1 lžíce rozpuštěného)
- Těstoviny (350 g)
- Česnek (1 stroužek)
- Hořčice (1 lžíce)
- Hladká mouka (3 lžíce)
- Mléko (500 ml)
- Strouhaný čedar (250 g)
- Strouhaný parmazán (50 g)
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pečicí papír rozložte nakrájenou bagetu, potřete máslem, pečte 6 minut a odložte stranou. Těstoviny uvařte podle návodu, dobu vaření ale oproti návodu zkraťte o 2 minuty.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte česnek a hořčici, a vařte 1 minutu. Po minutě přimíchejte hladkou mouku a vařte další minutu. Opatrně vmíchejte mléko a za stálého míchání ohřívejte, dokud směs nezhoustne. Sejměte z plotny, přimíchejte čedar a polovinu parmazánu.
Směs smíchejte s těstovinami, posypejte pečenou bagetou a zbytkem parmazánu a podávejte.