Omáčka marinara – recept

Hlavní jídlaOmáčkyRajská omáčka
marinara-omacka

Marinara je typická italská omáčka, která se výtečně hodí na těstoviny. Naučte se ji s námi připravit snadno, rychle a chutně.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • Loupaná rajčata (1 plechovka)
  • Rozpůlená cibule (1 ks)
  • Česnek (2 stroužky vcelku)
  • Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
  • Oregano (1 lžička)
  • Sůl

Postup

Ve středně velkém hrnci smíchejte rajčata, rozpůlenou cibuli, stroužky česneku, olivový olej a oregano. Přiveďte k varu, snižte plamen na polovinu a vařte za občasného míchání 45 minut. Za pomoci vařečky rozdrťte rajčata, odstraňte hrnec z plotny, vidličkou rozdrťte stroužky česneku a důkladně promíchejte. Osolte, podle chuti můžete i opepřit, a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang