Tuto jednoduchou kuřecí piccatu si hravě připravíte během necelé půl hodiny. Výtečně se hodí k rýži, bramborám, i zeleninovému salátu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 17 minut
- Celkem: 27 minut
Ingredience
- Kuřecí plátky (4 – 8 ks)
- Hladká mouka (1/2 hrnku)
- Sůl (1/4 lžičky)
- Pepř (špetka)
- Strouhaný parmazán (3 lžíce)
- Extra panenský olivový olej (4 lžíce)
- Máslo (4 oddělené lžíce)
- Kuřecí vývar nebo suché bílé víno (1/2 hrnku)
- Citronová šťáva (2 lžíce)
- Kapary (1/4 hrnku)
- Nakrájená petrželka (2 lžíce)
Postup
Smíchejte sůl, pepř a nastrouhaný parmazán, a ve směsi obalujte kuřecí plátky, které jste předtím opláchli pod tekoucí vodou. Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, snižte plamen na polovinu a opékejte z každé strany zhruba 3 minuty. Přemístěte z pánve na talíř.
Vraťte maso zpět do pánve a přidejte vývar či víno, citronovou šťávu a kapary. Vařečkou opatrně promíchejte a opékejte, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Přimíchejte máslo, promíchejte, odstraňte z pánve a servírujte ozdobené petrželkou.