Kapusta nemusí nutně patřit jen do teplých pokrmů. Výborně chutná například v tomto salátu s netradiční, avšak lahodnou kombinací brusinek, jablek a pekanových ořechů.
Kombinace jablka, brusinek a ořechů vytváří podobně jako třeba u waldorfského salátu specifickou a jedinečnou chuť, kterou si okamžitě zamilujete.
Přísady na salát
- Pekanové ořechy (1/2 šálku)
- Kapusta (200 g)
- Ředkvičky (4 – 5 ks)
- Sušené brusinky (1/2 šálku)
- Jablko (1 ks)
- Kozí sýr (55 g)
Přísady na dressing
- Olivový olej (3 lžíce)
- Jablečný ocet (1 a 1/2 lžíce)
- Dijonská hořčice (1 lžíce)
- Med nebo javorový sirup (1 a 1/2 lžičky)
- Sůl
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C a na pečicí plech vysypejte pekanové ořechy. Jemně je v troubě opékejte po dobu zhruba 5 minut, čas od času je promíchejte. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Kapustu zbavte košťálu a listy nakrájejte na malé kousky. Vložte do velké salátové mísy, promněte rukama a přidejte najemno nakrájené ředkvičky. Nakrájejte na malé kousky pekanové ořechy a brusinky, přidejte do mísy, promíchejte, a přidejte na kousky nakrájené jablko. Posypejte kozím sýrem.
V malé misce smíchejte ingredience na dressing, smíchejte se salátem a okamžitě podávejte.