Veganská jídla mohou i navzdory absenci přísad živočišného původu chutnat zkrátka božsky. Důkazem je tato jednoduchá a rychlá veganská pizza, která zachutná nejen veganům.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Hlavička brokolice
- Rozpůlená cherry rajčata (1/3 šálku)
- Kukuřice
- Nakrájená červená cibule (1/4 šálku)
- Nakrájená jalapeňo paprička (1/2)
- Sušená rajčata v oleji (4 ks)
- Extra panenský olivový olej
- Těsto na pizzu (1 balení)
- Čerstvá bazalka (1/2 šálku)
- Tymián (2 lžičky)
- Sůl, pepř
Postup
Předehřejte troubu na 205 °C. Ve středně velké míse smíchejte brokolici, rajčata, kukuřici, cibuli, jalapeňo a sušená rajčata, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Těsto rozprostřete do vhodné kulaté formy a jeho okraje zlehka potřete olivovým olejem. Na těsto rovnoměrně rozložte vytvořenou směs a pečte zhruba 15 minut, dokud nebudou okraje zlatavé.