Lahodná, vláčná a křehká treska pečená v troubě, přelitá decentní citronovo-máslovou polevou. Tento recept je hotový do 30 minut a patří k mým nejoblíbenějším rybím receptům, které vařím pro rodinu.
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce rozpuštěného nesoleného másla
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce čerstvého mletého česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky červeného pepře
- 2 polévkové lžíce okapaných kaparů
- 4 filety z tresky chlazené, nebo mražené
- ½ lžičky koření papriky
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 220 °C. Lehce postříkejte zapékací misku olejem ve spreji.
Krok 2
V malé misce vyšlehejte máslo, citronovou šťávu, česnek, sůl a koření červené papriky. Přimíchejte kapary.
Krok 3
Do zapékací misky vložte filety z tresky. Navrch nalijte máslovou směs. V případě potřeby použijte štětec, abyste hustou omáčku rovnoměrně rozprostřeli na filé. Posypte paprikou.
Krok 4
Pečte odkryté, dokud není ryba neprůhledná a snadno se odlupuje vidličkou. V závislosti na tloušťce rybích filetů a na vaší troubě by to mělo trvat asi 15 minut (25 minut, pokud používáte mražené ryby).