Vaření mořských plodů nikdy nezklame. Pro dokonalé uvaření mořských plodů je důležité pořadí přidávání ingrediencí.
Ingredience
- 6 krabích stehen (asi 2 kg)
- 900 g neloupaných syrových krevet jumbo
- 3 humří ocásky (240g)
- 2 středně velké citrony
- 8 až 10 snítek čerstvé petrželky
- 1 střední cibule
- 2 hlavičky česneku
- 400 g klobásy
- 450 g červených baby brambor (6 až 8 kusů)
- 3 klasy kukuřice
- 3 lžíce olivového oleje nebo neutrálního oleje na vaření
- 1 l vody
- 1/2 šálku plus 1 lžíce cajunského koření
- 250 g žampionů (nepovinné)
- 4 polévkové lžíce másla
- omáčka Tabasco pro podávání (nepovinné)
Postup
Krok 1
Rozpulte 2 střední citrony. Čerstvou petrželku a nasekejte najemno, abyste získali asi 1/4 šálku petrželky. Ponechte si ji na omáčku a na podávání.
Krok 2
Oloupejte a rozčtvrťte 1 střední žlutou cibuli. Rozřízněte 2 hlavičky česneku napůl, abyste odkryli stroužky. Nakrájejte klobásu příčně na dvoucentimetrové kousky a vše vložte do mísy.
Krok 3
Rozpulte červené baby brambory. Nakrájejte kukuřičné klasy napříč na 8 cm kousky.
Krok 4
Kraba, krevety a humří ocásky opláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Humří ocásky podélně rozřízněte napůl a prořízněte krunýř.
Krok 5
Zahřejte 3 lžíce olivového oleje ve větším hrnci na středním plameni, dokud se nezačne třpytit. Přidejte česnek, cibuli a klobásu a smažte, dokud cibule nezměkne a česnek nezíská zlatohnědou barvu, to trvá asi 3 minuty. Přidejte 1 litr vody, zvyšte teplotu na maximum a přiklopte. Vařte 10 až 15 minut.
Krok 6
Přidejte brambory, kukuřici a 1/2 šálku cajunského koření a promíchejte. Přikryjte a vařte, dokud se voda opět nezačne vařit. Odklopte pokličku, přidejte žampiony a vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou, to trvá asi 10 až 12 minut.
Krok 7
Přidejte krabí stehýnka, humra a krevety a promíchejte. Vypněte oheň, přikryjte a nechte 3 minuty odstát (mořské plody se budou jemně vařit ve zbytkovém teple.) Odklopte pokličku a odeberte si 2 šálky tekutiny z vaření. Mořské plody a zeleninu slijte a přendejte na plech.
Krok 8
Do odebrané tekutiny z vaření přidejte 4 lžíce osoleného másla a petrželku. Když se máslo rozpustí, promíchejte je a vytvořte omáčku. Polovinu omáčky nalijte na mořské plody a zeleninu. Vymačkejte na vše připravené citróny a posypte zbývající 1 lžící koření. Podávejte se zbývající omáčkou na namáčení a případně s tabascem.