Naučte se vařit kukuřičný klas. Sladká, šťavnatá a zlatavá kukuřice je tou nejlepší letní přílohou. Potřete ji máslem, osolte a opepřete a pusťte se do ní.
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 až 8 klasů čerstvé sladké kukuřice
- máslo
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
Krok 1
Přiveďte velký hrnec s vodou k varu a přidejte kukuřici. Vařte 3 až 5 minut za občasného míchání dokud kukuřice nezměkne a nezíská jasně žlutou barvu.
Nebo můžete kukuřici vložit do velkého hrnce naplněného studenou vodou. Přiveďte ji k varu a vařte 1 až 2 minuty, dokud kukuřice nezměkne.
Krok 2
Sceďte ji a podávejte teplou s máslem, solí a pepřem.