Jednoduchý recept na vařenou kukuřici

PřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
varena-kukurice

Naučte se vařit kukuřičný klas. Sladká, šťavnatá a zlatavá kukuřice je tou nejlepší letní přílohou. Potřete ji máslem, osolte a opepřete a pusťte se do ní.

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 až 8 klasů čerstvé sladké kukuřice
  • máslo
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Krok 1

Přiveďte velký hrnec s vodou k varu a přidejte kukuřici. Vařte 3 až 5 minut za občasného míchání dokud kukuřice nezměkne a nezíská jasně žlutou barvu.

Nebo můžete kukuřici vložit do velkého hrnce naplněného studenou vodou. Přiveďte ji k varu a vařte 1 až 2 minuty, dokud kukuřice nezměkne.

Krok 2

Sceďte ji a podávejte teplou s máslem, solí a pepřem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang