Připravit si omeletu doma není nic složitého. Stačí pár základních kroků a jeden pohyb zápěstím a zvládnete to za pár minut. Naplňte ji čímkoli, co máte po ruce – je to skvělý způsob, jak využít zbytky jídla.
Doba přípravy: 6 minut
Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 velká vejce
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce strouhaného sýra
- 3 až 4 cherry rajčátka rozkrojená na polovinu a lehce posypaná solí
- 2 polévkové lžíce nasekané bazalky, petrželky nebo bylinky podle vlastního výběru
Postup
Krok 1 – Připravte vejce
V misce rozšlehejte vejce vidličkou.
Krok 2 – Rozpusťte máslo
V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
Krok 3 – Přidejte vejce a připravte omeletu
Vejce přidejte na pánev a smažte bez míchání, dokud nezačnou okraje tuhnout. Silikonovou stěrkou posuňte okraje směrem ke středu pánve a pánev nakloňte, aby se neuvařená vejce přesunula na okraj.
Postup opakujte, dokud nejsou vejce trochu ztuhlá, ale uprostřed stále trochu měkká, to trvá přibližně 6 minut.
Krok 4 – Naplňte omeletu
Doprostřed omelety přidejte sýr, rajčata a bylinky a smažte ještě asi 1 minutu.
Krok 5 – Omeletu přeložte a servírujte na talíř
Uvolněte omeletu od pánve a přejíždějte špachtlí po jedné straně okraje, poté přeložte omeletu na polovinu. Hotovou omeletu vyklopte na talíř.