Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5
Ingredience
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 2 šálky rýže
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- špetka sušeného oregana
- 1 lžička soli
Postup
Krok 1
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na střední až vysoké teplotě, přidejte rýži a za stálého míchání vařte na středně vysoké teplotě, dokud rýže z velké části nezhnědne.
Krok 2
Přidejte cibuli a za častého míchání smažte další 3 minuty, dokud cibule nezměkne a poté přidejte česnek.
Krok 3
Pokud chcete ušetřit čas, tak můžete vývar s rajčaty, oreganem a solí přivést k varu v samostatném hrnci.
Krok 4
Do vroucího vývaru přidejte opečenou rýži.
Krok 5
Vše přiveďte k varu, hrnec přikryjte a snižte teplotu na minumum. Vařte 15-25 minut v závislosti na druhu rýže a pokynech na obalu rýže.
Odstavte z ohně a nechte 5 minut odstát.
Krok 6
Podávejte teplé jako přílohu nebo hlavní jídlo.