Skvělý recept na španělskou rýži

PřílohyRýže
spanelska-ryze-2

Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 5

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 2 šálky rýže
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
  • špetka sušeného oregana
  • 1 lžička soli

Postup

Krok 1
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na střední až vysoké teplotě, přidejte rýži a za stálého míchání vařte na středně vysoké teplotě, dokud rýže z velké části nezhnědne.

Krok 2

Přidejte cibuli a za častého míchání smažte další 3 minuty, dokud cibule nezměkne a poté přidejte česnek.

Krok 3

Pokud chcete ušetřit čas, tak můžete vývar s rajčaty, oreganem a solí přivést k varu v samostatném hrnci.

Krok 4

Do vroucího vývaru přidejte opečenou rýži.

Krok 5

Vše přiveďte k varu, hrnec přikryjte a snižte teplotu na minumum. Vařte 15-25 minut v závislosti na druhu rýže a pokynech na obalu rýže.

Odstavte z ohně a nechte 5 minut odstát.

Krok 6

Podávejte teplé jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang