Ingredience:

  • 500 g žampionů
  • 3 cibule
  • sůl
  • 100 g másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 250 ml sladké smetany
  • 3 smetanové tavené sýry
  • citronová šťáva
  • špetka vegety

Postup:

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky, přidáme do cibulového základu a podlijeme trochou vody nebo vývaru.

Ve smetaně rozmícháme mouku a vmícháme ji do omáčky. Povaříme za nižší teploty, přidáme rozmělněné tavené sýry a mícháme, dokud se sýr zcela nerozpustí.

Nakonec dochutíme solí, citrónovou šťávou a trochou vegety.

Tuto houbovou omáčku doporučujeme připravovat v houbové sezóně jako zpestření houbového jídelníčku. Podáváme s rýží.

TIP: Další výborná omáčka kterou lze podávat s rýží je játrová omáčka. Lze ji připravit ve dvou variantách – se smetanou i bez.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang