Bruschetta je klasický italský předkrm, který si snadno připravíte doma. Na opečený chléb se přidají rajčata, parmazán, česnek a čerstvá bazalka. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte kvalitní balzamikový ocet.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 francouzský chléb, nakrájený na plátky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 8 rajčat nakrájených na kostičky
- ⅓ hrníčku nasekané čerstvé bazalky
- 30 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kvalitního balzamikového octa
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C. Plátky chleba lehce potřete z obou stran olivovým olejem a položte na velký plech. Chléb pečte 5 až 10 minut dozlatova a v polovině opékání ho otočte.
Krok 2
Mezitím v míse promíchejte rajčata, bazalku, parmazán a česnek. Přimíchejte balzamikový ocet, 2 lžičky olivového oleje, sůl a pepř.
Krok 3
Rajčatovou směs naneste lžící na opečené plátky chleba a ihned podávejte.