Doba přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- ¾ hrníčku bílého cukru
- ⅓ hrníčku neslazeného kakaového prášku
- 1 špetka soli
- ⅓ hrníčku vroucí vody
- 3 a ½ hrníčku mléka
- ¾ lžičky vanilkového extraktu
- ½ hrníčku smetany vyšlehané
Postup
Krok 1
V hrnci smíchejte cukr, kakaový prášek a sůl, přidejte vroucí vodu a šlehejte do hladka. Směs přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Neustále míchejte, abyste zabránili připálení.
Krok 2
Přimíchejte mléko a ohřívejte, dokud není velmi horké, ale nevařte. Odstavte z ohně a přidejte vanilku.
Krok 3
Rozdělte kakao do 4 hrnků. Do každého hrnku přidejte smetanu, aby se kakao ochladilo na teplotu vhodnou k pití.