Pečené kuře – snadný recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
pecene-kure-4

Kdo by neměl rád pečené kuře? Jeho příprava podle tohoto receptu je opravdu velice snadná a rychlá, a určitě si na něm pochutnáte.

TIP: Za vyzkoušení stojí také Tondovo kuře.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 90 minut
  • Celkem: 1 hodina 50 minut

Přísady

  • Kuře (1 ks)
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Čerstvý tymián (1 snítka)
  • Rozpůlený citron
  • Česnek (1 hlavička, rozpůlená napříč)
  • Nakrájená cibule (1 ks)
  • Nakrájené mrkve (4 ks)
  • Máslo
  • Olivový olej
  • Sušený tymián (1 1/2 lžičky)
  • Fenykl

Postup

Předehřejte troubu na 210 °C. Opláchněte kuře, nechte okapat, a osolte a opepřete. Do kuřete vložte tymián, poloviny citronu a obě poloviny hlavičky česneku. Vnější část kuřete potřete máslem a znovu jemně osolte a opepřete.

Kuchyňským provázkem svažte nohy kuřete a křídla složte pod tělo. Na pánev umístěte cibuli, mrkev a fenykl. Posolte, posypejte sušeným tymiánem a přidejte olivový olej. Nakonec do formy vložte kuře.

Pečte 1 a 1/2 hodiny. Vyjměte z trouby, položte kuře na velký talíř a na 20 minut přikryjte alobalem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang