Kdo by neměl rád pečené kuře? Jeho příprava podle tohoto receptu je opravdu velice snadná a rychlá, a určitě si na něm pochutnáte.
TIP: Za vyzkoušení stojí také Tondovo kuře.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 90 minut
- Celkem: 1 hodina 50 minut
Přísady
- Kuře (1 ks)
- Sůl
- Černý pepř
- Čerstvý tymián (1 snítka)
- Rozpůlený citron
- Česnek (1 hlavička, rozpůlená napříč)
- Nakrájená cibule (1 ks)
- Nakrájené mrkve (4 ks)
- Máslo
- Olivový olej
- Sušený tymián (1 1/2 lžičky)
- Fenykl
Postup
Předehřejte troubu na 210 °C. Opláchněte kuře, nechte okapat, a osolte a opepřete. Do kuřete vložte tymián, poloviny citronu a obě poloviny hlavičky česneku. Vnější část kuřete potřete máslem a znovu jemně osolte a opepřete.
Kuchyňským provázkem svažte nohy kuřete a křídla složte pod tělo. Na pánev umístěte cibuli, mrkev a fenykl. Posolte, posypejte sušeným tymiánem a přidejte olivový olej. Nakonec do formy vložte kuře.
Pečte 1 a 1/2 hodiny. Vyjměte z trouby, položte kuře na velký talíř a na 20 minut přikryjte alobalem.