Tento základní recept má mnoho variant a hodí se na mnoho druhů chleba – bílý, celozrnný, italský nebo francouzský. Francouzský toast podávejte teplý s máslem a javorovým sirupem.
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6
Ingredience
- ⅔ šálku mléka
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky mleté skořice
- sůl podle chuti
- 6 silných plátků chleba
- 1 lžíce másla nebo více podle potřeby
Postup
Krok 1
V míse prošlehejte mléko, vejce, vanilku, skořici a sůl.
Krok 2
Pánev lehce potřete máslem a zahřejte na středně vysokém plameni.
Krok 3
Namočte chléb do vaječné směsi z obou stran. Přendejte na rozpálenou pánev a smažte dozlatova, 3 až 4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.