Recept na nejlepší mexickou rýži

Hlavní jídlaPřílohyRýžeSlané recepty
mexicka-ryze-2

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 šálek nevařené dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • ½ šálku rajčatové omáčky
  • 2 šálky kuřecího vývaru

Postup

Krok 1
Ve velkém hrnci na středním plameni rozehřejte olej a přidejte rýži. Za stálého míchání ji smažte, dokud nezezlátne. Zatímco se rýže smaží, posypte ji solí a kmínem.

Krok 2
Vmíchejte cibuli a smažte dokud nezměkne. Poté vmíchejte rajčatovou omáčku, kuřecí vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte dalších 20 až 25 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang