Ingredience
Těsto:
- ½ šálku másla
- 1 šálek bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ⅓ šálku neslazeného kakaového prášku
- ½ šálku hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky prášku do pečiva
Poleva:
- 3 lžíce změklého másla
- 3 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek moučkového cukru
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte formu.
Krok 2
Ve velké pánvi rozpusťte 1/2 hrnku másla. Odstavte z ohně a vmíchejte cukr, vejce a 1 lžičku vanilky. Vmíchejte 1/3 hrnku kakaa, 1/2 hrnku mouky, sůl a prášek do pečiva. Těsto rozetřete do připravené formy.
Krok 3
Pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut.
Krok 4
Vyjměte brownies z trouby a připravte polevu. Smíchejte 3 lžíce změklého másla, 3 lžíce kakaa, med, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 hrnek moučkového cukru. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Krok 5
Ještě teplé brownies potřete polevou.