Tento recept na domácí italský dresink by měl tvořit základ v každé kuchyni, kde se připravují saláty. Potřebujete k němu jen několik základních ingrediencí a je vynikající nejen na saláty, ale i na další pokrmy.
Tento domácí recept na italský dresink je velmi snadný na přípravu a chutná mnohem lépe než jakýkoli kupovaný dresink. Bude vaší tajnou přísadou do všech těstovinových salátů i základní marinádou na jakékoli bílkoviny.
Ingredience
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička medu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 stroužek česneku, utřený
- ½ lžičky dijonské hořčice
- ½ lžičky tymiánu
- ¼ lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 polévkové lžíce parmezánu (volitelně)
Postup
Veškeré suroviny smíchejte v misce a vyšlehejte do krémové konzistence.