Špagety lze připravit na mnoho různých způsobů. Skvěle chutnají například v kombinaci s masem a lahodnou rajčatovou omáčkou. S pomocí tohoto receptu si připravíte špagety s masovou omáčkou snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- Cibule (1 ks)
- Česnek (3 stroužky)
- Olivový olej (1 lžíce)
- Mleté hovězí maso (0,5 kg)
- Sůl (1 1/2 lžičky)
- Sušené oregano (1/2 lžičky)
- Pepř černý (1/4 lžičky)
- Krájená rajčata (1 plechovka)
- Blasamikový ocet (2 lžičky)
- Špagety
- Čerstvě nastrouhaný parmazán
Postup
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na hluboké velké pánvi rozpalte olivový olej a stáhněte na polovinu. Přidejte cibuli s česnekem, mleté hovězí, sůl, oregano a pepř, a za občasného míchání vařečkou vařte 5 – 7 minut. Opatrně přidejte rajčata z plechovky, snižte plamen a za občasného míchání vařte dalších 20 minut.
Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Vařte zhruba 9 minut, odeberte hrnek vody z hrnce se špagetami, ponechte stranou a špagety sceďte. Vraťte špagety zpět do hrnce, přidejte masovou směs z pánve, hrnek vody z vaření špaget, zamíchejte, a vařte 1 – 2 minuty. Servírujte ozdobené strouhaným parmazánem.