Fazole jsou zdravým a dostupným zdrojem proteinů, a v kombinaci se zeleninou, dalšími luštěninami a kořením je můžete využít k přípravě zdravého a lehkého pokrmu, jako je třeba tento jednoduchý a rychlý fazolový salát.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- Fazole cannellini (1 plechovka)
- Červené fazole (1 plechovka)
- Cizrna (1 plechovka)
- Nakrájená červená cibule (1/2)
- Nasekaná celerová nať (1 šálek)
- Petrželka (1 šálek)
- Sušený rozmarýn (1 lžička)
- Jablečný ocet (1/3 šálku)
- Cukr krupice (1/4 šálku)
- Extra panenský olivový olej (3 lžičky)
- Sůl
- Pepř
Postup
Ve velké míse smíchejte fazole s cizrnou, přidejte celer, cibuli, petržel a rozmarýn. V menší misce smíchejte ocet, cukr, olivový olej, sůl a pepř. Vytvořeným dresingem zalijte smíchanou směs fazolí a pečlivě promíchejte. Fazolový salát uložte na několik hodin do chladničky, podávejte při pokojové teplotě.