Jistě, kuřecí prsa nejsou zrovna nejzajímavější. Ale není toho potřeba mnoho, abyste je oživili v delikátní pochoutku.
Stačí jen pár snadno dostupných ingrediencí, které už možná máte doma, a budete překvapeni, jak lahodná mohou být zdánlivě jednoduchá kuřecí prsa. K přípravě kuřecí piccaty budete potřebovat tyto ingredience:
Ingredience
- 1 kg kuřecích stehen nebo prsou (rozříznutých vodorovně na polovinu)
- 2,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky pepře
- 1 šálek mouky
- 10 lžic másla
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 šalotka, nadrobno
- 1 lžíce drceného česneku
- 1,5 šálku kuřecího vývaru
- 1 citronová šťáva (1 polévková lžíce)
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 polévkové lžíce kaparů
- nasekaná petržel na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Kuře osolte a opepřete z obou stran. Maso obalte v mouce a přebytečnou mouku z něj setřeste.
- Na velké pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a 2 lžíce oleje a počkejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Poté přidejte polovinu masa a osmažte ho dozlatova, asi 2,5 až 3 minuty z každé strany, dokud není propečené. Po osmažení odložte kuřata na talíř.
- Přidejte další 3 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje a opečte druhou polovinu masa.
- Na pánvi poté osmažte šalotku dozlatova, asi 1 minutu. Přidejte česnek a smažte ještě 1 minutu.
- Přidejte vývar a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu, asi 4–5 minut.
- Snižte teplotu na minimum, pak vmíchejte zbývající 4 lžíce másla, kapary, citronovou šťávu a kůru podle chuti. Dochuťte zbývající solí. Případně ozdobte petrželkou.
- Kuře s omáčkou piccata podávejte s oblíbenými těstovinami nebo salátem.