Margarita je klasika, ale tenhle koktejl je stejně tak dobrý. Připravuje se z grapefruitové a limetkové šťávy, takže je kyselý a osvěžující, ale zároveň nasládlý.
V tomto receptu použijte jakoukoli kvalitní tequilu blanco. Tradiční grapefruitovou limonádu můžete vyměnit za směs grapefruitové šťávy a perlivé vody. Pro nejlepší chuť použijte čerstvě vymačkanou grapefruitovou šťávu.
Ingredience
- 50 ml tequily, nejlépe blanco (stříbrná)
- 120 ml grepové limonády / šťávy
- 15 ml limetkové šťávy
- 120 ml perlivé vody
- 5–10 ml agávového sirupu (dle chuti, lze i vynechat)
- led
- sůl na okraj sklenic
- plátek limetky či grepu na ozdobení
Postup
- Okraje sklenic osolte tak, že otřete klínek grapefruitu kolem okraje a namočte ho na malý talířek soli.
Ve sklenici smíchejte tequilu, grapefruitovou šťávu, perlivou vodu, limetkovou šťávu a agávový nektar. Zbytek sklenice naplňte ledem. Sladkost upravte podle chuti. Ozdobte klínkem grapefruitu. - Potřete okraj sklenice klínkem grapefruitu a ponořte ho do malého talířku se solí.
- Do sklenice přilijte tequilu, grapefruitovou šťávu, perlivou vodu, limetkovou šťávu a sladidlo.
- Promíchejte a přidejte led.
- Podle chuti oslaďte a ozdobte.
TIP: Nemáte-li zrovna po ruce grapefruitovou šťávu, ale naopak máte doma spousty pomerančů, vymačkejte z nich čerstvou pomerančovou šťávu a použijte ji do koktejlu Tequila Sunrise.