Cuketová sezóna je za dveřmi a řada z vás jistě hledá nové, zajímavé recepty s cuketami. Letos můžete vyzkoušet třeba lahodný cuketový chléb – jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 50 minut
- Celkem: 70 minut
Ingredience
- Nastrouhaná cuketa (3 – 4 hrnky)
- Změklé máslo (1 hrnek)
- Hladká mouka (3 hrnky)
- Jedlá soda (1 lžička)
- Prášek do pečiva (1 lžička)
- Skořice (2 lžičky)
- Mletý zázvor (1/2 lžičky)
- Muškátový ořech strouhaný (1/2 lžičky)
- Cukr (270 g)
- Vejce (2 ks)
- Vanikový extrakt (2 lžičky)
- Sůl (1/4 lžičky)
Postup
Nastrouhanou cuketu nechte důkladně okapat. Propláchněte ji a nechte znovu okapat. Předehřejte troubu na 175° C a vymažte dvě formy na biskupský chlebíček. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
V další míse smíchejte cukr, vejce, vanilkový extrakt a sůl. Přidejte okapanou cuketu a změklé máslo. Po třetinách přidávejte sypkou směs a důkladně promíchejte. Vzniklé těsto opatrně nalijte do vymazaných forem a pečte 50 minut při 175° C. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut chladnout ve formách a poté dokončete chlazení na mřížce.