Toto smažené zelí se slaninou je dokonalým zpestřením klasického nedělního oběda. Hodí se k pečenému masu i knedlíkům a zamiluje si ho celá rodina. Pozor, je vysoce návykové.
Příprava: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
- 6 plátků slaniny, nakrájených na kousky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky drceného česneku
- 1 velká hlávka zelí, nakrouhaná a nakrájená na plátky
- 1 lžíce soli nebo podle chuti
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- ⅛ lžička papriky
Postup
- Vložte slaninu do velkého hrnce a smažte ji na středním ohni, dokud nebude křupavá. Trvá to asi 10 minut.
- Přidejte cibuli a česnek, smažte a míchejte, dokud cibule nezkaramelizuje, opět to zabere asi 10 minut.
- Ihned vmíchejte zelí a pokračujte ve smažení za stálého míchání dalších 10 minut.
- Dochuťte solí, pepřem a kořením.
- Snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání duste ještě asi 30 minut.