S pomocí tohoto receptu si doma připravíte vynikající rýžový pilaf. Postačí vám k tomu jen několik málo ingrediencí, a jeho příprava je snadná a rychlá.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- Dlouhozrnná rýže (2 šálky)
- Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
- Nakrájená jarní cibulka (1/2 šálku)
- Nakrájený celer (1/2 šálku)
- Kuřecí nebo zeleninový vývar (4 šálky)
- Sůl (2 lžičky)
- Čerstvě namletý pepř (2 lžičky)
- Nakrájená petrželová nať (1/2 šálku)
Příprava
Vývar přiveďte k varu. Mezitím na hluboké pánvi rozpalte olivový olej a krátce na něm osmahněte neuvařenou rýži, dokud nezíská hnědou barvu. Přidejte nakrájenou cibulku a celer, krátce ohřívejte, a přidejte sůl a pepř. Zalijte vývarem, stáhněte plamen, přikryjte, a vařte 15 – 25 minut. Odstraňte pokličku a nezakryté vařte dalších 10 minut.
Vypněte sporák a uvařenou směs opatrně, důkladně načechrejte vidličkou, aby získala tu správnou nadýchanou konzistenci. Na závěr ozdobte nasekanou petrželkou a můžete servírovat.