Připadá vám příprava domácích těstovin složitá? Ve skutečnosti je tomu naopak. S tímto skvělým receptem si dokážete sami snadno a rychle připravit vlastní vynikající domácí nudle.
Ingredience
- Hladká mouka (2 hrnky)
- Vejce (3 ks)
- Sůl (1/2 lžičky)
- Panenský olivový olej (1/2 lžíce)
Postup
- Na vál vysypte mouku a uprostřed utvořte důlek. Do jeho středu přidejte vejce, olivový olej a sůl a opatrně směs promíchejte vidličkou.
- Rukama opatrně zpracovávejte těsto po dobu 8 – 10 minut, zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočívat.
- Mezitím si připravte dva listy pečicího papíru a poprašte je moukou. Těsto rozdělte na čtyři díly a opatrně vyválejte na plát silný zhruba 3 milimetry.
- Nechte chvilku odpočívat, a poté složte krajní dvě třetiny plátu k sobě tak, aby se stýkaly v jeho středu. Uhlaďte, ještě jednou přeložte, a začněte ostrým nožem opatrně krájet proužky o stejné šířce.
- Domácí nudle můžete skladovat v ledničce v potravinové fólii po dobu až dvou dnů. Z domácích těstovin si můžete připravit celou řadu skvělých pokrmů, jako třeba mac and cheese.