Ingredience:

  • 300 g předního hovězího masa
  • 1 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce mražené kořenové zeleniny
  • sůl
  • pepř
  • větší špetka drceného kmínu
  • 1 paprika
  • 1 rajče nebo lžíce kečupu
  • 5 brambor
  • 1,5 litrů vody

Postup:

Na sádle rozehřátém v tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou za stálého míchání mírně zasmažíme.

Pak přidáme nakrájené maso, opečeme ho, podlijeme vodou, přidáme zeleninu a kmín. Tlakový hrnec uzavřeme a asi půl hodiny gulášovou polévku vaříme.

Hrnec necháme nejdříve vychladnout, teprve potom sejmeme poklici a do hrnce přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup nebo spařené, oloupané a nakrájené rajče a brambory nakrájené na kostičky.

Otevřené povaříme, než brambory změknou. Gulášovou polévku ochutíme polévkovým kořením a česnekem a podáváme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang