Ingredience:
- 300 g předního hovězího masa
- 1 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce mražené kořenové zeleniny
- sůl
- pepř
- větší špetka drceného kmínu
- 1 paprika
- 1 rajče nebo lžíce kečupu
- 5 brambor
- 1,5 litrů vody
Postup:
Na sádle rozehřátém v tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou za stálého míchání mírně zasmažíme.
Pak přidáme nakrájené maso, opečeme ho, podlijeme vodou, přidáme zeleninu a kmín. Tlakový hrnec uzavřeme a asi půl hodiny gulášovou polévku vaříme.
Hrnec necháme nejdříve vychladnout, teprve potom sejmeme poklici a do hrnce přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup nebo spařené, oloupané a nakrájené rajče a brambory nakrájené na kostičky.
Otevřené povaříme, než brambory změknou. Gulášovou polévku ochutíme polévkovým kořením a česnekem a podáváme.