Francouzský toast je báječnou pochoutkou, kterou si můžete připravit k snídani, svačině, avšak i jako sladkou večeři.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- Půl balení toastového chleba
- Rozpuštěné máslo
- Vejce (6 kusů)
- Smetana (125 ml)
- 1 oloupaný a odšťavněný pomeranč
- Mletá skořice (1/4 lžičky)
- Mletý muškátový oříšek (1/4 lžičky)
Bourbonové máslo ingredience
- Změklé máslo (450 g)
- Bourbon (2 polévkové lžíce)
- Pomerančový likér (2 polévkové lžíce)
- Pomerančová kůra z neošetřeného pomeranče (3 polévkové lžíce)
Recept je na 4 porce
Postup
V mělké široké míse smíchejte vejce, smetanu, trochu pomerančové kůry, trochu šťávy z pomeranče, skořici a mletý muškátový oříšek. Do směsi na francouzský toast opatrně namočte jednotlivé plátky chleba a nechte je nasáknout z obou stran. Rozehřejte pánvičku, pomalu ji potřete máslem, zmírněte plamen a toasty pomalu opékejte dozlatova – maximálně 3 minuty z každé strany.
Pomerančové bourbonové máslo připravíte tak, že změklé máslo utřete v mixéru na krém, přidáte bourbon, zbytek pomerančové kůry, a zalijete pomerančovým likérem. Dobře promíchejte a nechte chvilku stát při pokojové teplotě. Podávejte s toasty.