Ingredience:
- 500 g bílých fazolí
- 400 g uzeniny nakrájené na kostičky
- 200 ml smetany
- 3-4 větší cibule
- 2-3 lžíce másla
- 2-3 lžíce mouky
- 2 vrchovaté lžíce mleté sladké papriky
- 200 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice)
- špetka mletého pepře
- sůl
- půl lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce sójové omáčky
- voda
Postup:
V hrnci na másle osmažíme dozlatova cibulku, zaprášíme paprikou a necháme zpěnit.
Do hrnce nasypeme nakrájenou uzeninu, poprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme vodou. Směs důkladně zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a sójovou omáčku.
Dále do hrnce přidáme zeleninu, zamícháme a 10 – 15 minut dusíme. Po dušení přidáme do hrnce fazole, které předtím doměkka uvaříme v osolené vodě a necháme projít varem.
Nakonec fazolový guláš osolíme a pomalu do něj vmícháme smetanu.
Podáváme s čerstvým pečivem.