- Příprava: 20 minut
- Pečení: 40 minut
- Porce: 10
- Náročnost: snadné
Ingredience
- 200 g cukru krupice
- 200 g změklého másla
- 4 rozšlehaná vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
- 100 g změklého másla
- 140 g moučkového cukru, prosátého
- kapka vanilkového extraktu (nepovinné)
- 170 g kvalitního jahodového džemu
- moučkový cukr na zdobení
Postup
- Troubu předehřejte na 190 stupňů. Dvě 20cm sendvičové formy vymažte máslem a vyložte nepřilnavým pečicím papírem.
- Ve velké míse vyšlehejte 200 g moučkového cukru, 200 g změklého másla, 4 rozšlehaná vejce, 200 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 lžíce mléka, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto.
- Směs rozdělte do forem a povrch uhlaďte stěrkou nebo hřbetem lžíce.
- Pečte asi 20 minut, dokud koláč nezezlátne a po stlačení nepruží.
- Vyklopte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
- Pro přípravu náplně vyšlehejte 100 g změklého másla do hladké a krémové konzistence, poté postupně zašlehejte 140 g prosátého moučkového cukru a kapku vanilkového extraktu (pokud jej používáte).
- Máslový krém rozetřete na jeden piškot. Navrch dejte 170 g jahodového džemu a na něj položte druhý piškot.
- Před podáváním posypeme trochou moučkového cukru. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 2 dnů.