Ingredience:
- 2 a 1/4 hrnku mléka
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 5 lžic cukru moučky
- 3 lžíce dětské krupice
- 3 lžíce rozpuštěné čokolády
- 1 bílek
- 8 plodů mochyně
- 4 lžíce čokoládového toppingu
Postup:
Pudinkový prášek smícháme s cukrem a krupicí, zalijeme čtvrt hrnkem mléka a smícháme. Zbylé mléko svaříme, přilijeme pudinkovo-krupicovou hmotu a za stálého míchání zvolna vaříme 5 minut.
Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do horké kaše. Oddělíme z ní jednu třetinu, do níž vmícháme čokoládu.
Do šálků vypláchnutých studenou vodou rozdělíme světlou i tmavou hmotu.
Dáme na 5 hodin vychladit do lednice. Před podáváním pudinky vyklopíme na talířky, přelijeme toppingem a ozdobíme plody mochyně.