Ingredience:

  • 2 a 1/4 hrnku mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 5 lžic cukru moučky
  • 3 lžíce dětské krupice
  • 3 lžíce rozpuštěné čokolády
  • 1 bílek
  • 8 plodů mochyně
  • 4 lžíce čokoládového toppingu

Postup:

Pudinkový prášek smícháme s cukrem a krupicí, zalijeme čtvrt hrnkem mléka a smícháme. Zbylé mléko svaříme, přilijeme pudinkovo-krupicovou hmotu a za stálého míchání zvolna vaříme 5 minut.

Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do horké kaše. Oddělíme z ní jednu třetinu, do níž vmícháme čokoládu.

Do šálků vypláchnutých studenou vodou rozdělíme světlou i tmavou hmotu.

Dáme na 5 hodin vychladit do lednice. Před podáváním pudinky vyklopíme na talířky, přelijeme toppingem a ozdobíme plody mochyně.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang