Jednoduchý recept na krémovou hokkaido polévku.
Ingredience
- 1 kg dýně hokkaido
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 brambor
- 1-1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
Ingredience na tofu krutony
- 1 balení chilli tofu
- ½ lžičky soli
- 3 lžičky červené papriky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregana
- dýňový olej
Postup
Dýňová krémová polévka je snadný recept. Dýni rozřízneme na polovinu a vybereme jadérka. Omyjeme a nakrájíme obě půlky na kostky. Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji do sklovita. Přidáme nakrájenou mrkev, brambor, dýni a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a kořením. Vaříme, dokud dýně úplně nezměkne. Nakonec polévku rozmixujeme.
Chilli tofu nakrájíme na malé kostičky. V misce tofu polijeme olivovým olejem, posypeme červenou paprikou, solí a sušeným oreganem. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 10 minut. Krémovou hokkaido polévku servírujeme s tofu krutony a pokapeme dýňovým olejem.