Pro všechny milovníky mexické kuchyně se hodí recept na mexický guláš. Neobsahuje maso, avšak díky použitým ingrediencím určitě zachutná každému.
Kombinaci rajčatového protlaku, cukety, česneku, cibule, tofu, fazolí, mrkve, kukuřice a dalších ingrediencí lze ještě doplnit o sójovou smetanu a koriandr, který mimo jiné pomáhá zlepšovat trávení. Pro děti se doporučuje přidat méně chilli.
Ingredience
- 1 bal. chilli tofu
- 1 PL olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 menší nebo 1 větší cuketa
- 2 mrkve
- 1/2 chilli papričky
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 plechovky černých fazolí
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 plechovka kukuřice
Postup
- Do hrnce dáme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a smažíme do zlatova (3-4 minuty).
- Přidáme nakrájenou cuketu, tofu, mrkev, chilli a kmín, promícháme a uvaříme do měkka (6-8 minut).
- Přidáme fazole, rajčatový protlak, sterilovanou kukuřici a 1 šálek vody.
- Vaříme dokud směs trochu nezhoustne. V případě potřeby můžeme přidat šťávu z nastrouhaného bramboru.
- Podáváme s opékaným celozrnným chlebem.
Zdravotní účinky česneku
- podporuje činnost imunitního systému
- redukuje symptomy nachlazení až o 70%
- snižuje hladinu cholesterolu
- pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem
- pomáhá udržovat kosti zdravé