Výborný recept na mrkvový dort s tofu a banánem. Přesvědčte se, že i jednoduché recepty mohou být nejen chutné a zdravé.
Ingredience na korpus
- 170 g špaldové mouky
- 200 g nastrouhané mrkve
- 1 zralý banán
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 130 ml sojového jogurtu
- 3 lžíce agáve
Ingredience na krém
- 2 ks tofu natural
- 1 zralý banán
- 2 lžíce agáve
Postup
- V misce smícháme nastrouhanou mrkev, rozmačkaný banán a sojový jogurt.
- Přidáme špaldovou mouku s kypřícím práškem a nakonec agáve.
- Koláč nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem.
- Pečeme cca 30 minut při 180 stupních.
- Na krém spolu rozmixujeme tofu, banán a agáve. Na ještě teplý korpus natřeme krém a necháme zcela vychladit.