Švestkové knedlíky s tofu

Sladká jídla

Švestkové knedlíky jsou klasikou. Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli do těsta přidat tofu, tak si jen těžko dokážete představit, jak dobře mohouou chutnat. Stojí to za zkoušku.

Švestkové knedlíky z tofu těsta mají nezaměnitelně jemnou chuť.

Ingredience

  • 2 tofu natural
  • 75 ml rýžového mléka
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 PL krupice
  • 3 PL strouhanky a sůl
  • 200 g švestek
  • 2 PL másla
  • 4 PL strouhanky na posypání
  • 2 PL skořicového cukru

Postup

  • Do mísy na jemno nastrouháme tofu.
  • Přidáme mléko, mouku, krupici a strouhanku. Těsto jemně osolíme a důkladně promísíme. Nemělo by být velmi řídké, ani husté. Podle potřeby přidáme strouhanku či mléko.
  • Z těsta odebíráme menší kousky, do nichž v dlaních balíme umyté a vypeckované švestky. Knedlíky necháme chvíli odstát, pak je vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme.
  • Hotové vybíráme děrovanou naběračkou. V menším hrnci ohřejeme máslo, na kterém prudce opečeme strouhanku a skořicový cukr.
  • Hotové knedlíky posypeme strouhankovou směsí.

Kategorie:

Sladká jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang