Rajčatová polévka je nejen italská klasika. Tato voňavá polévka je hotová za 30 minut a díky rajčatům i velmi hodnotná pro zdraví.
Ingredience
- 1 tofu bazalka
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 konzerva rajského protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 větvičky tymiánu
- lístky čerstvé bazalky
- koření chilli
- mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme loupaná rajčata a protlak.
- Zalijeme trochou vody a přidáme tymián. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme mletým chilli.
- Přivedeme do varu a vaříme 15 minut.
- Potom z polévky odstraníme tymián a dohladka ji rozmixujeme.
- Před podáváním ozdobíme bazalkou a nakrájeným tofu.