Tofu cheesecake s ovocem

Dezerty, zákusky a poháry

Výborný koláč cheesecake s ovocem. Lze použít jakékoliv drobné ovoce – maliny, borůvky, jahody, ostružiny. Smetana je nahrazena rozmixovaným bílým tofu.

Cheesecake s ovocem a tofu je jemná pochoutka pro milovníky sladkého.

Ingredience

  • 150 g máslových sušenek
  • 100 g másla a 4 PL hnědého cukru
  • 2 tofu natural
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 balíčky vanilinového cukru
  • 3 PL medu
  • 1,5 PL škrobové moučky a špetka soli

Ingredience na ovocnou omáčku

  • 150 g malin a 150 g borůvek
  • 2 PL hnědého cukru

Postup

  • Sušenky nadrtíme. Máslo rozpustíme a vychladlé spolu s cukrem smícháme se sušenkami.
  • Směs natlačíme na dno dortové formy a dáme do chladničky ztuhnout.
  • V mixéru rozmixujeme tofu, citrónovou šťávu, med, škrobovou moučku a sůl. Směs naneseme na sušenkový korpus.
  • Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  • Na ovocnou omáčku smícháme část malin a borůvek v malém hrnci, rozmačkáme je, přidáme cukr a směs povaříme do zhoustnutí.
  • Ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka.
  • Vychladlý koláč nakrájíme, ozdobíme zbylým ovocem a přelijeme omáčkou.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang