Výborný koláč cheesecake s ovocem. Lze použít jakékoliv drobné ovoce – maliny, borůvky, jahody, ostružiny. Smetana je nahrazena rozmixovaným bílým tofu.
Cheesecake s ovocem a tofu je jemná pochoutka pro milovníky sladkého.
Ingredience
- 150 g máslových sušenek
- 100 g másla a 4 PL hnědého cukru
- 2 tofu natural
- šťáva z 1 citrónu
- 2 balíčky vanilinového cukru
- 3 PL medu
- 1,5 PL škrobové moučky a špetka soli
Ingredience na ovocnou omáčku
- 150 g malin a 150 g borůvek
- 2 PL hnědého cukru
Postup
- Sušenky nadrtíme. Máslo rozpustíme a vychladlé spolu s cukrem smícháme se sušenkami.
- Směs natlačíme na dno dortové formy a dáme do chladničky ztuhnout.
- V mixéru rozmixujeme tofu, citrónovou šťávu, med, škrobovou moučku a sůl. Směs naneseme na sušenkový korpus.
- Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
- Na ovocnou omáčku smícháme část malin a borůvek v malém hrnci, rozmačkáme je, přidáme cukr a směs povaříme do zhoustnutí.
- Ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka.
- Vychladlý koláč nakrájíme, ozdobíme zbylým ovocem a přelijeme omáčkou.