Tento tip na palačinky na slano nabízí jemnost palačinkového těsta v kombinaci s výraznou chutí špenátu.
Palačinky na sladko jako oběd nebo večeře nemusí vyhovovat každému. Recept na plněné palačinky na slano bude mít určitě úspěch.
Ingredience
- 4 vejce
- 250 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- olej na smažení
Náplň
- 2 TOFU bazalka
- 400 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- V mise rozšleháme vejce v mléku.
- Přidáme mouku a špetku soli.
- Vypracujeme hladké těsto a na troše oleje na rozpálené pánvi opékáme tenké palačinky. Hotové odložíme na teplé místo.
- Na pánvi na troše oleje opečeme jemně nasekaný česnek a šalotku.
- Do základu přidáme umytý a okapaný špenát a mícháme tak dlouho, až úplně změkne.
- Směs odstavíme, přimícháme rozdrobené tofu a plníme hotové palačinky.