Tento zeleninový salát s tofu a chilli papričkou si zaslouží pozornost každého gurmána. Zatímco hlávkový salát dodá svěží vitaminy, tofu zajistí přísun hodnotných bílkovin.
Ingredience:
- 2 tofu chilli
- 300 g nakládaného ananasu
- 4 jarní cibulky
- 2 fialové čekanky
- 1 hlávkový salát
- sůl
- mletý pepř
- 2 limetky
- 1 paprička chilli
- olej
- dresink
Postup
- Listovou zeleninu umyjeme, necháme okapat a natrháme na menší kousky.
- Tofu nakrájíme na kostky, cibulku a chilli papričku nasekáme najemno.
- V míse smícháme okapaný ananas, cibulku, čekanku, salát se šťávou z 1/2 limetky, solí, pepřem a olejem.
- Důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Zeleninový salát ozdobíme nasekaným chilli, tofu a kousky limetky. Podáváme s dresinkem.