Sójová majonéza je výbornou alternativou klasické majonézy, která sa běžně připravuje z vajec. Netradiční majonéza je nejen výborným zdrojem bílkovin, ale je vhodná i pro lidi s alergií na bílkovinu kravského mléka nebo s intolerancí na laktózu.
Výroba sójové majonézy, která se může použít na přípravu lahodných salátů, vám bude v případě postupu podle tohoto receptu trvat cca 10-12 minut.
Ingredience
- 1 ks TOFU natural
- 1/2 ČL sezamového oleje
- 2 PL jablečného octa
- 1 ČL plnotučné hořčice
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého koření
- 1/ 4 šálku arašídového oleje (nebo olivového oleje)
Postup
- Do mixéru vložíme tofu, sezamový olej, jablečný ocet, hořčici, sůl, koření a rozmixujeme tak, aby jsme dosáhli hladké konzistence.
- Pokud jsme dosáhli hladké konzistence, přidáváme postupně (po malých dávkách, ) arašídový olej, až do námi požadované hustoty.
- Sójovou majonézu doporučujeme ihned spotřebovat.