Stir fry s tofu, chřestem a zeleninou

Veganské

Křupavá zelenina s osmaženým tofu bude chutnat každému. Připravte si ji na čínský způsob se sojovou omáčkou.

Ingredience

  • 1 balení bílého tofu
  • hrst nakrájeného chřestu
  • hrst zelených fazolek
  • hrst nakrájené mrkve
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíci bramborového škrobu
  • sůl

Ingredience na omáčku

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíci protlačeného česneku
  • 1 lžíci rýžového octa (může se vynechat)
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíci bramborového škrobu
  • pepř

Postup

  • Připravíme si omáčku, která vznikne smícháním všech surovin na omáčku, do kterých přidáme i přibližně dvě lžíce vody.
  • Tofu nakrájíme na kostičky, smícháme s lžící bramborového škrobu.
  • Kostky smažíme na 2 lžících oleje (přičemž je mícháme tak, aby se hezky opekly ze všech stran).
  • K tofu, které stále smažíme přidáme asi 2 lžíce připravené omáčky.
  • Když omáčka zkaramelizuje, odložíme tofu na talíř.
  • Do pánve dáme 1 lžíci oleje, nakrájenou zeleninu a pár minut podusíme dokud zelenina trochu nezměkne.
  • Nakonec přidáme zbylou omáčku, opečené tofu a všechno to pořádně promícháme.
  • Podáváme s rýží a posypané sezamovými semínky.

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang