Křupavá zelenina s osmaženým tofu bude chutnat každému. Připravte si ji na čínský způsob se sojovou omáčkou.
Ingredience
- 1 balení bílého tofu
- hrst nakrájeného chřestu
- hrst zelených fazolek
- hrst nakrájené mrkve
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíci bramborového škrobu
- sůl
Ingredience na omáčku
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíci protlačeného česneku
- 1 lžíci rýžového octa (může se vynechat)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíci bramborového škrobu
- pepř
Postup
- Připravíme si omáčku, která vznikne smícháním všech surovin na omáčku, do kterých přidáme i přibližně dvě lžíce vody.
- Tofu nakrájíme na kostičky, smícháme s lžící bramborového škrobu.
- Kostky smažíme na 2 lžících oleje (přičemž je mícháme tak, aby se hezky opekly ze všech stran).
- K tofu, které stále smažíme přidáme asi 2 lžíce připravené omáčky.
- Když omáčka zkaramelizuje, odložíme tofu na talíř.
- Do pánve dáme 1 lžíci oleje, nakrájenou zeleninu a pár minut podusíme dokud zelenina trochu nezměkne.
- Nakonec přidáme zbylou omáčku, opečené tofu a všechno to pořádně promícháme.
- Podáváme s rýží a posypané sezamovými semínky.