Také sladkosti mohou být zdravé. Přesvědčí vás o tom chutné čokoládové cupcakes, které si připravíte snadno a rychle.
Ingredience na těsto
- 170 g hladké mouky
- 70 g třtinového cukru
- 25 g kakaa
- 120 ml oleje
- 250 ml sojového mléka
- 2 pl kypřícího prášku
Ingredience na krém
- 1 tofu bílé / natural
- 150 g čokolády
- 1 pl moučkového cukru
- 1 pl kakaa
- podle potřeby trochu rostlinného mléka (cca 50ml)
Postup
- Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a cukr, přidáme olej, vodu a vypracujeme hladké těsto.
- Rozdělíme ho do košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 20 minut (průběžně kontrolujeme).
- Na krém rozmixujeme tofu s trochou mléka do hladka, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou postupně zašleháváme do tofu.
- Nakonec přidáme podle chuti cukr, kakao a pokud se nám zdá krém tak akorát hustý, je hotový. Pokud je příliš tuhý, přidáme mléko, naopak pokud je i po chvíli v lednici tekutý, přidáme čokoládu.
- Vychladlé cupcakes odzdobíme krémem, necháme ztuhnout a podáváme.
TIP: Do krému můžete vmíchat ovoce pro osvěžení chuti.