Tofu s kokosovým mlékem a kari

Veganské

Tofu s kokosovým mlékem a kari je díky použitým ingrediencím nejen kombinací netradičních chutí, ale i zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, které pomohou účinně bojovat proti kašli či rýmě.

Konzumace sóji zejména ve formě tofu má pozitivní vliv na náš organismus, a proto byste si ji měli dopřát co možná nejčastěji.

Ingredience

  • 2 bal. chilli TOFU
  • 2 svazky zelené cibulky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 6- 7 ks cherry rajčat
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 1 1/2 lžičky kari (příp. kurkumy)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 žlutá paprika
  • 1 šálek čerstvých hub
  • 1 šálek čínského zelí
  • chilli podle chuti
  • čerstvá bazalka
  • sůl

Postup

  • Cibulky nakrájíme, oddělíme zelenou a bílou část.
  • Tofu, rajčata, papriku, houby a čínské zelí nakrájíme na malé kostičky. Chilli a bazalku nakrájíme na jemno.
  • Do hlubší pánve (příp. Woku) nalijeme kokosové mléko, přidáme 3 lžíce sójové omáčky, hnědý cukr, kari, zázvor a chilli a přivedeme k varu.
  • Přidáme tofu, rajčata, papriku, houby a bílou část cibulky, přikryjeme a za občasného míchání vaříme cca 4-5 minut.
  • Směs smícháme s bazalkou a čínským zelím, dochutíme solí, přidáme zbytek sójové omáčky a vaříme ještě 4-5 minut.
  • Posypeme zelenou částí cibulky a podáváme s rýží (nejlépe celozrnnou).

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang