Původem ze Španělska je zabalená tortila s avokádem to pravé pro horké a slunečné dny. Přidejte dokřupava opečené uzené tofu a máte rychlý, zdravý a hlavně chutný oběd či večeři.
Ingredience
- 1 uzené tofu
- 2 tortily
- 50 g polníčku
- 1 salátovou okurku
- 1 zralé avokádo
- několik rajčat
- trochu citronové šťávy
- trochu olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup
- Tofu podélně prořízneme a nakrájíme na kostky nebo trojúhelníky a zprudka ho dokřupava opečeme na olivovém oleji.
- Mezitím nakrájíme avokádo, okurku a najemno rajčata. Vše vložíme do misky, přidáme polníček, pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek, pepř a podle chuti dosolíme.
- tortily z obou stran na pánvi zahřejeme.
- Na zahřátou tortilu na talíři nasypeme připravenou zeleninovou směs a opečené tofu.
- Nakonec zarolujeme.